Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cake pops jeb kūciņas uz kociņa ar piparkūkām

Cake pops jeb kūciņas uz kociņa ar piparkūkām

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt?
Paldies par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un kulinārijas blogam “Našķoties”.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai (27 gb. piparkūku cake pops):
  • 1/2 paciņa šokolādes kēksa maisījuma (230 g)
  • 70 g augu eļļas
  • 90 ml ūdens
  • 150 g piparkūku
  • 160 g svaigā siera
  • 40 g sviesta
  • 20 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šokolādes glazūrai:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 40 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.
  2. Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
    Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blende...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
  4. No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
    No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 minūtes.
    Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastm...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  7. Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā.
    Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šoko...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  8. Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.

    Lai labi garšo!
    Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli....

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu  sacepums - kuģelis

Kartupeļu sacepums - kuģelis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas