Cake pops jeb kūciņas uz kociņa ar piparkūkām

Kolekcijas: Fotorecepšu
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt?
Paldies par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un kulinārijas blogam “Našķoties”.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • Mīklai (27 gb. piparkūku cake pops):
  • 1/2 paciņa šokolādes kēksa maisījuma (230 g)
  • 70 g augu eļļas
  • 90 ml ūdens
  • 150 g piparkūku
  • 160 g svaigā siera
  • 40 g sviesta
  • 20 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šokolādes glazūrai:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 40 g sviesta

Pagatavošana

100 min.
  1. Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.
  2. Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
    Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blende...
  3. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
  4. No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
    No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
  5. Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 minūtes.
    Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastm...
  6. Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  7. Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā.
    Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šoko...
  8. Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.

    Lai labi garšo!
    Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi