Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt?
Paldies par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un kulinārijas blogam “Našķoties”.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Mīklai (27 gb. piparkūku cake pops):
1/2paciņa šokolādes kēksa maisījuma (230 g)
70gaugu eļļas
90mlūdens
150gpiparkūku
160gsvaigā siera
40gsviesta
20gpūdercukura
1tējk.vaniļas ekstrakta
Šokolādes glazūrai:
200gtumšās šokolādes
40gsviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
100 min.
Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.
Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 minūtes.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.