1. Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.
2. Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.

Foto: Receptes.lv
3. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
4. No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.

Foto: Receptes.lv
5. Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 minūtes.

Foto: Receptes.lv
6. Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
7. Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā.

Foto: Receptes.lv
8. Lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.
Lai labi garšo!

Foto: Receptes.lv