Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu

Ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūka ir tiešām aromātiska un garda. Neviens neiedomātos, ka tai pievienots ķirbis, jo tas absolūti nav jūtams.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mandarīnu ievārījumam:
  • 0.5 kg mandarīnu
  • 100 g gabaliņos sagriezta ķirbja
  • Cukuru pēc garšas (jo vairāk cukura, jo biezāks būs ievārījums)
  • 1/3 tējk. svaiga ingvera
  • Krēmam:
  • 400 g rikotas biezpiena
  • 1 paciņa krēmsiera ''Rasa''
  • Cukuru pēc garšas
  • Citrona sula pēc garšas
  • Vaniļas cukurs pēc garšas
  • Pamatnei:
  • 220 g rupji sarīvēta ķirbja
  • 180 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 3 olas
  • 220 g brūnie cukuri (man bija divu veidu - brūnais un cukurniedru)
  • 1/2 tējk. maltas garšvielas - kanēlis, krustnagliņas, korinandrs, ingvers
  • 1/2 citrona sula un rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/4 tējk. sāls
  • 50 g sasmalcinātu valriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus sadalītus daiviņās, cukuru, sasmalcinātu svaigo ingveru un sagrieztos ķirbja gabaliņus vāra aptuveni pusstundu.
    Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Gatavo pamatni. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepampapīru izklāj 23 cm apaļo kūkas veidni.
  3. Samaļ garšvielas.
    Samaļ garšvielas.

    FOTO: Janas kūkas

  4. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.
    Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.

    FOTO: Janas kūkas

  5. Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, valriekstus un rīvēto ķirbi. Samaisa, līdz viendabīgai masai.
    Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pul...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.
    Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.

    FOTO: Janas kūkas

  7. Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona sulu un vaniļas cukuru. Sanāk viendabīga, svaiga un garšīga masa.
    Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona s...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - man bija cukura/citrona sīrups (2 ēd. k. ūdens, cukurs un nedaudz citrona sula). Pēc tam pārklāj ar mandarīnu ievārījumu.
    Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - m...

    FOTO: Janas kūkas

  9. Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. Smērē atkal ievārījumu un noslēdz ar krēmu, apsmērējot to visriņķī kūkai.
    Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. S...

    FOTO: Janas kūkas

  10. Virsmu dekorē ar karamelizēta citrona šķēlītēm.

    Lai labi garšo!
    Virsmu dekorē ar karamelizēta citrona šķēlītēm.

Lai labi...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas