Ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu

3 1
Kūka ir tiešām aromātiska un garda. Neviens neiedomātos, ka tai pievienots ķirbis, jo tas absolūti nav jūtams.

Sastāvdaļas

  • Mandarīnu ievārījumam:
  • 0.5 kg mandarīnu
  • 100 g gabaliņos sagriezta ķirbja
  • Cukuru pēc garšas (jo vairāk cukura, jo biezāks būs ievārījums)
  • 1/3 tējk. svaiga ingvera
  • Krēmam:
  • 400 g rikotas biezpiena
  • 1 paciņa krēmsiera ''Rasa''
  • Cukuru pēc garšas
  • Citrona sula pēc garšas
  • Vaniļas cukurs pēc garšas
  • Pamatnei:
  • 220 g rupji sarīvēta ķirbja
  • 180 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 3 olas
  • 220 g brūnie cukuri (man bija divu veidu - brūnais un cukurniedru)
  • 1/2 tējk. maltas garšvielas - kanēlis, krustnagliņas, korinandrs, ingvers
  • 1/2 citrona sula un rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/4 tējk. sāls
  • 50 g sasmalcinātu valriekstu

Pagatavošana

75 min.
  1. Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus sadalītus daiviņās, cukuru, sasmalcinātu svaigo ingveru un sagrieztos ķirbja gabaliņus vāra aptuveni pusstundu.
    Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus...
  2. Gatavo pamatni. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepampapīru izklāj 23 cm apaļo kūkas veidni.
  3. Samaļ garšvielas.
    Samaļ garšvielas.
  4. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.
    Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.
  5. Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, valriekstus un rīvēto ķirbi. Samaisa, līdz viendabīgai masai.
    Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pul...
  6. Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.
    Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.
  7. Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona sulu un vaniļas cukuru. Sanāk viendabīga, svaiga un garšīga masa.
    Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona s...
  8. Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - man bija cukura/citrona sīrups (2 ēd. k. ūdens, cukurs un nedaudz citrona sula). Pēc tam pārklāj ar mandarīnu ievārījumu.
    Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - m...
  9. Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. Smērē atkal ievārījumu un noslēdz ar krēmu, apsmērējot to visriņķī kūkai.
    Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. S...
  10. Virsmu dekorē ar karamelizēta citrona šķēlītēm.

    Lai labi garšo!
    Virsmu dekorē ar karamelizēta citrona šķēlītēm.

Lai labi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize