Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu

2018. gada 28. decembris
Foto: Janas kūkas
Kūka ir tiešām aromātiska un garda. Neviens neiedomātos, ka tai pievienots ķirbis, jo tas absolūti nav jūtams.
Pagatavošana
75 min
1. Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus sadalītus daiviņās, cukuru, sasmalcinātu svaigo ingveru un sagrieztos ķirbja gabaliņus vāra aptuveni pusstundu.
Foto: Janas kūkas
2. Gatavo pamatni. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepampapīru izklāj 23 cm apaļo kūkas veidni.
3. Samaļ garšvielas.
Foto: Janas kūkas
4. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.
Foto: Janas kūkas
5. Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, valriekstus un rīvēto ķirbi. Samaisa, līdz viendabīgai masai.
Foto: Janas kūkas
6. Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.
Foto: Janas kūkas
7. Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona sulu un vaniļas cukuru. Sanāk viendabīga, svaiga un garšīga masa.
Foto: Janas kūkas
8. Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - man bija cukura/citrona sīrups (2 ēd. k. ūdens, cukurs un nedaudz citrona sula). Pēc tam pārklāj ar mandarīnu ievārījumu.
Foto: Janas kūkas
9. Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. Smērē atkal ievārījumu un noslēdz ar krēmu, apsmērējot to visriņķī kūkai.
Foto: Janas kūkas
10. Virsmu dekorē ar karamelizēta citrona šķēlītēm.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu