Iepriekš uzvāra mandarīnu ievārījumu - nomizotus mandarīnus sadalītus daiviņās, cukuru, sasmalcinātu svaigo ingveru un sagrieztos ķirbja gabaliņus vāra aptuveni pusstundu.
FOTO: Janas kūkas
Gatavo pamatni. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepampapīru izklāj 23 cm apaļo kūkas veidni.
Samaļ garšvielas.
FOTO: Janas kūkas
Sviestu saputo ar cukuru, pievieno samaltās garšvielas.
FOTO: Janas kūkas
Tālāk pievieno olas, citronu, miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, valriekstus un rīvēto ķirbi. Samaisa, līdz viendabīgai masai.
FOTO: Janas kūkas
Mīklu liek kūkas veidnē un cep aptuveni 40 minūtes.
FOTO: Janas kūkas
Krēmam biezpienu blendē kopā ar cukuru, krēmsieru, citrona sulu un vaniļas cukuru. Sanāk viendabīga, svaiga un garšīga masa.
FOTO: Janas kūkas
Atdzesētu kūku griež uz pusēm. Biskvīta plāksnes mitrina - man bija cukura/citrona sīrups (2 ēd. k. ūdens, cukurs un nedaudz citrona sula). Pēc tam pārklāj ar mandarīnu ievārījumu.
FOTO: Janas kūkas
Virs ievārījuma liek krēmu un virsū otru biskvīta plāksni. Smērē atkal ievārījumu un noslēdz ar krēmu, apsmērējot to visriņķī kūkai.