-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vistas cepetis apelsīnu marinādē
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Cepetis “Saldskābā dzīve”.
Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 vesela vista
-
2 apelsīni
-
80 ml apelsīnu sulas
-
5 kanēļa standziņas
-
1 ēd. k. sarkano piparu
-
2 ēd. k. sinepju
-
2 ēd. k. medus
-
80 ml olīveļļas
-
3 rozmarīna kātiņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
80 min.
-
Apelsīniem nomizo vai norīvē mizu bez baltuma. Sadauza kanēli. Visas sastāvdaļas samaisa kopā vienā traukā un pievieno sāli un piparus pēc garšas
-
Nomizo atlikušajiem apelsīniem balto mizas daļu un ar tiem piepilda vistu. Vistu ierīvē un piepilda ar marinādi.
-
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs).
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
-
Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.
-
Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.
Lai labi garšo!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs