Cepetis “Original Red & Pepper”.
Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1vesela vista
200gskābo ogu (jāņogas, dzērvenes, brūklenes vai upenes)
80gmedus
80mleļļas
3ēd. k.lielgraudu sinepju
6kātiņi timiāna
8kātiņi piparmētru
1ķiploks
2sīpoli
Melnie pipari un sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
80 min.
Sakapā sīpolu un sadauza ķiploku, iemaisa masā ar samīcītām vai sablendētām ogām, pievieno timiānu un saplūktas piparmētras, medu, sinepes, eļļu, sāli un piparus.
Ar masu ierīvē un piepilda vistu.
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs).
Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.