Kraukšķīgie sīpolu riņķīši ar alus mīklā

Paldies par recepti bloga "Našķoties" autorei Zanei Ozoliņai un "Lielvārdes alus".

Sastāvdaļas

  • 2 paliela izmēra sīpoli
  • 180 ml "Lielvārdes" Klasiskā vieglā eila
  • 60 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1 tējk. kūpinātās paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • Baltmaizes rīvmaize sīpolu riņķīšu apviļāšanai
  • Eļļa fritēšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.
  2. Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi.
  3. Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno “Lielvārdes” Klasisko vieglo eilu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā.
  4. Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.
  5. Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizlietojamā virtuves dvieļa sloksnītēm, pēcāk ber bļodiņā un pasniedz ar klasisko vieglo eilu un krējuma-ķiploku mērci.

    Lai labi garšo!
    Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizliet...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi