Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku cepetis - latviešu klasika vīriešu gaumē

Svētku cepetis  - latviešu klasika vīriešu gaumē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Raimondam Elbakjanam un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela “Ķekava” vista
  • 1 ābols
  • 2 ēd. k. sinepju
  • 4 ēd. k. majonēzes
  • Sāls pēc garšas
  • 1 ēd. k. piecu piparu maisījuma
  • 1 buntīte kinzas, sakapātas
  • Brūkleņu ievārījums pasniegšanai
  • Salātiem:
  • Salātlapas
  • Tomāts
  • Gurķis
  • Sēkliņas
  • Olīveļļa
  • Piedevas:
  • Kartupeļi, sagriezti daiviņās
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sinepes, majonēzi, kinzu un piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas.
  2. Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā, un aizšuj vēderu ciet, ja tas nepieciešams.
  3. Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā, un atstāj garšām savilkties uz 1 diennakti.
  4. Kartupeļus sajauc ar olīveļļu, sakapātiem zaļumiem, sāli un pipariem pēc garšas. Salātiem sajauc kopā visas sastāvdaļas lielā bļodā.
  5. Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas beigām vistai blakus cepamtraukā pievieno kartupeļus. Pasniedz ar svaigiem salātiem un brūkleņu ievārījumu.

    Labu apetīti!
    Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas be...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas