Svētku cepetis - latviešu klasika vīriešu gaumē

5 1
Paldies par recepti Raimondam Elbakjanam un "Ķekava".

Sastāvdaļas

  • 1 vesela “Ķekava” vista
  • 1 ābols
  • 2 ēd. k. sinepju
  • 4 ēd. k. majonēzes
  • Sāls pēc garšas
  • 1 ēd. k. piecu piparu maisījuma
  • 1 buntīte kinzas, sakapātas
  • Brūkleņu ievārījums pasniegšanai
  • Salātiem:
  • Salātlapas
  • Tomāts
  • Gurķis
  • Sēkliņas
  • Olīveļļa
  • Piedevas:
  • Kartupeļi, sagriezti daiviņās
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi

Pagatavošana

999 min.
  1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sinepes, majonēzi, kinzu un piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas.
  2. Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā, un aizšuj vēderu ciet, ja tas nepieciešams.
  3. Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā, un atstāj garšām savilkties uz 1 diennakti.
  4. Kartupeļus sajauc ar olīveļļu, sakapātiem zaļumiem, sāli un pipariem pēc garšas. Salātiem sajauc kopā visas sastāvdaļas lielā bļodā.
  5. Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas beigām vistai blakus cepamtraukā pievieno kartupeļus. Pasniedz ar svaigiem salātiem un brūkleņu ievārījumu.

    Labu apetīti!
    Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas be...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni