Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku cepetis - latviešu klasika vīriešu gaumē

2018. gada 15. novembris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti Raimondam Elbakjanam un "Ķekava".
Pagatavošana
999 min
1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sinepes, majonēzi, kinzu un piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas.
2. Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā, un aizšuj vēderu ciet, ja tas nepieciešams.
3. Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā, un atstāj garšām savilkties uz 1 diennakti.
4. Kartupeļus sajauc ar olīveļļu, sakapātiem zaļumiem, sāli un pipariem pēc garšas. Salātiem sajauc kopā visas sastāvdaļas lielā bļodā.
5. Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas beigām vistai blakus cepamtraukā pievieno kartupeļus. Pasniedz ar svaigiem salātiem un brūkleņu ievārījumu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu