Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Bezē rulete

Foto: Janas kūkas
Attēlā redzams gabaliņš no ruletes, kura pildīta tikai ar putukrējumu - arī garšoja lieliski.
Pagatavošana
90 min
1. Sāk ar biksvītu. Olu baltumus puto - sāk ar nelieliem apgriezieniem, bet parādoties nelielām putām, palielina apgriezienus.
2. Pamazām pievienojot abus cukurus (sajauc cukuru ar pūdercukuru kopā), puto līdz noturīgām putu galotnītēm.
3. Putošanas beigās pievieno citrona sulu un vaniļas cukuru. Gatavā masā iemaisa kartupeļu miltus.
Foto: Janas kūkas
4. Izklāj masu uz plāts. Uzmer mandeļu skaidiņas (var iztik arī bez). Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos aptuveni 20 minūtes, virsiņai jābūt viegli brūnai.
Foto: Janas kūkas
5. Gatavo pildījumu. Izvēlas ogas - šoreiz no saldētavas izņēmu mellenes un iebēru traukā, kurā tiks putots saldais krējums.
6. Uz ogām uzlej saldo krējumu, pievieno cukuru (pēc garšas) un puto līdz krējums sabiezē.
Gardi izdosies, ja rulete tiks pildīta arī tikai ar putukrējumu un pārkaisīta ar ogām.
Foto: Janas kūkas
7. Tikmēr gatavs ir arī bezē. Bezē pārkaisa ar pūdercukuru, pārklāj pāri cepampapīra plāksni, uz tās uzliek cietu pamatni (dēlīti) un apmet bezē otrādi. Plāksi atdzesē, iesaka to darīt 1 stundu.
Foto: Janas kūkas
8. Kad atdzesēta, pārsmērē ar pildījumu.
Foto: Janas kūkas
9. Bezē plāksni ar papīra palīdzību sarullē. Bezē rullējot var nedaudz ieplīst.
Foto: Janas kūkas
10. Gaisīgo bezē ruleti iesaka pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu