Pasta alla vodka

2018. gada 8. novembris
Foto: Spilva
Receptes autors "Spilva"
Pagatavošana
25 min
1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
2. Pannā, nelielā eļļas daudzumā, apcep rozmarīna zariņus, ķiploku daiviņas un čili piparu gabaliņus.
3. Sasmalcinātus tomātus sablenderē viendabīgā masā kopā ar apcepto čili un ķiploku daiviņām, un eļļu, rozmarīnu izņem.
4. Pannā uzkarsē olīveļļu un pievieno sablenderēto tomātu masu. To turpina darīt apmēram 5 minūtes. Tad pievieno degvīnu un turpina karsēt.
5. Iemaisa sviestu, saldo krējumu un sarīvētu sieru, pakarsē vēl mazliet. Ik pa laikam pagaršo. Sākumā degvīna dēļ mērcei būs sīva garša, taču, mazliet pakarsējot, mērce kļūs arvien saldenāka un sīvums pārvērtīsies patīkamā asumā.
6. Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasniedz karstu. Pasniedz ar sviestā ceptām tīģergarnelēm.

Lai labi garšo!
Foto: Spilva
Uz augšu