Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pasta alla vodka

Pasta alla vodka

FOTO: Spilva

Receptes autors "Spilva"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g spageti
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 400 g tīģergarneļu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g cietā tipa siera
  • 70 ml degvīna
  • 1 čili pipars
  • 1 tējk. sviesta
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 sauja sakapātu maurloku
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Pannā, nelielā eļļas daudzumā, apcep rozmarīna zariņus, ķiploku daiviņas un čili piparu gabaliņus.
  3. Sasmalcinātus tomātus sablenderē viendabīgā masā kopā ar apcepto čili un ķiploku daiviņām, un eļļu, rozmarīnu izņem.
  4. Pannā uzkarsē olīveļļu un pievieno sablenderēto tomātu masu. To turpina darīt apmēram 5 minūtes. Tad pievieno degvīnu un turpina karsēt.
  5. Iemaisa sviestu, saldo krējumu un sarīvētu sieru, pakarsē vēl mazliet. Ik pa laikam pagaršo. Sākumā degvīna dēļ mērcei būs sīva garša, taču, mazliet pakarsējot, mērce kļūs arvien saldenāka un sīvums pārvērtīsies patīkamā asumā.
  6. Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasniedz karstu. Pasniedz ar sviestā ceptām tīģergarnelēm.

    Lai labi garšo!
    Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasnie...

    FOTO: Spilva

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas