Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs sautējums tomātu mērcē

2018. gada 8. novembris
Foto: Spilva
Receptes autors "Spilva"
Pagatavošana
55 min
1. Kartupeļus uzmanīgi notīra, pārgriež uz pusēm un novāra sālsūdenī 12 minūtes.
2. Atsevišķā katliņā sālsūdenī 10 minūtes novāra sniega zirņu pākstis un pupiņas. Uzreiz pēc tam noskalo aukstā ūdenī.
3. Mencas fileju apsāla, pārber ar šķēlītēs sagrieztu ķiploku, apslaka ar laima sulu un liek cepties 180 grādos krāsnī 15-18 minūtes.
4. Uz grila pannas apgrilē kalmāru ripiņas 30 sekundes no katras puses.
5. Katliņā izkausē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu puravu, pievieno kartupeļus, zirņus, pupiņas. Pievieno
konservētus tomātus gabaliņos, kokosriekstu pienu un laima sulu.
6. Sautējumam pāri kārto zivs un kalmāra gabaliņus, apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un ēd karstu.

Labu apetīti!
Foto: Spilva
Uz augšu