-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zivs sautējums tomātu mērcē
Receptes autors "Spilva"
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g mencas filejas
-
400 g konservētu tomātu gabaliņos
-
200 g kalmāru
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
10 mazi kartupeļi
-
150 g zaļo pupiņu pākstīs
-
150 g sniega zirņu pākstīs (var izmantot arī vienkārši saldētus zaļos zirnīšus)
-
2 laimi
-
100 ml kokosriekstu piena
-
1 neliels puravs
-
2 tējk. sviesta vai eļļas
-
Neliels saišķītis pētersīļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
55 min.
-
Kartupeļus uzmanīgi notīra, pārgriež uz pusēm un novāra sālsūdenī 12 minūtes.
-
Atsevišķā katliņā sālsūdenī 10 minūtes novāra sniega zirņu pākstis un pupiņas. Uzreiz pēc tam noskalo aukstā ūdenī.
-
Mencas fileju apsāla, pārber ar šķēlītēs sagrieztu ķiploku, apslaka ar laima sulu un liek cepties 180 grādos krāsnī 15-18 minūtes.
-
Uz grila pannas apgrilē kalmāru ripiņas 30 sekundes no katras puses.
-
Katliņā izkausē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu puravu, pievieno kartupeļus, zirņus, pupiņas. Pievieno
konservētus tomātus gabaliņos, kokosriekstu pienu un laima sulu.
-
Sautējumam pāri kārto zivs un kalmāra gabaliņus, apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un ēd karstu.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs