Zivs sautējums tomātu mērcē

5 1
Receptes autors "Spilva"

Sastāvdaļas

  • 500 g mencas filejas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 200 g kalmāru
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 10 mazi kartupeļi
  • 150 g zaļo pupiņu pākstīs
  • 150 g sniega zirņu pākstīs (var izmantot arī vienkārši saldētus zaļos zirnīšus)
  • 2 laimi
  • 100 ml kokosriekstu piena
  • 1 neliels puravs
  • 2 tējk. sviesta vai eļļas
  • Neliels saišķītis pētersīļu

Pagatavošana

55 min.
  1. Kartupeļus uzmanīgi notīra, pārgriež uz pusēm un novāra sālsūdenī 12 minūtes.
  2. Atsevišķā katliņā sālsūdenī 10 minūtes novāra sniega zirņu pākstis un pupiņas. Uzreiz pēc tam noskalo aukstā ūdenī.
  3. Mencas fileju apsāla, pārber ar šķēlītēs sagrieztu ķiploku, apslaka ar laima sulu un liek cepties 180 grādos krāsnī 15-18 minūtes.
  4. Uz grila pannas apgrilē kalmāru ripiņas 30 sekundes no katras puses.
  5. Katliņā izkausē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu puravu, pievieno kartupeļus, zirņus, pupiņas. Pievieno
    konservētus tomātus gabaliņos, kokosriekstu pienu un laima sulu.
  6. Sautējumam pāri kārto zivs un kalmāra gabaliņus, apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un ēd karstu.

    Labu apetīti!
    Sautējumam pāri kārto zivs un kalmāra gabaliņus, apkaisa ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni