Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Karamelizēto auzu pārslu putra

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Elmāram Tannim un Svetlanai Vinogradovai par recepti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu auzu pārslas
  • Saldā krējuma sviests
  • Pūdercukurs
  • Sāls
  • Kanēlis vai vaniļas cukurs
  • Dzērvenes
  • Aveņu kraukšķi (dekorēšanai)
  • Piparmētra (dekorēšanai)
  • Cidoniju un apelsīnu miziņu sukādes.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Pagatavošanas traukā sajauc auzu pārslas ar pūdercukuru un karamelizē tās līdz tās iegūst zeltainu - karameles krāsu.
  2. Pievieno pienu, pieliek sāli un uz lēnas uguns vāra 15-20 min, kad putra gatava pievieno klāt vaniļu, pieliek sviestu un uzliek vāku.
  3. Pasniegšanai: Katliņā ieber cukuru un pielej nedaudz ūdens (lai pārklāj cukuru), vāra uz lēnas uguns un ieber dzērvenes, apmaisa lai dzērvenes karamelizējas, nevāra lai dzērvenes nezaudē savas veselīgās īpašības. Sukādes un piparmētru pievieno pasniegšanas brīdī.

    Lai labi garšo!
    Pasniegšanai: Katliņā ieber cukuru un pielej nedaudz ūdens (...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas