Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepta skumbrija ar bumbieriem

2018. gada 11. oktobris
Foto: Virtuve diviem
Tā kā noķērām skumbrijas,tad tika izlasītas ļoti daudz receptes,lai izvēlētos pēc kuras pagatavot zivis. Secināju,ka tās vienkāršākās receptes ir tās labākās.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
60 min
1. Uzliek cepampapīru uz plāts un to noziež ar augu eļļu. Liek virsū iztīrītas skumbrijas. Ar galvām vai bez tām,t as katra paša ziņā. Es liku ar galvām, lai gala rezultātā varētu pateikt, ka tās ir skumbrijas.
2. Katrai skumbrijai no virspuses veic trīs slīpus iegriezienus, kuros ieliek citrona šķēlīti. Citrona šķēli sagriež trīs daļās, tāda man bija šķēle, ko ieliku zivī. Ja liks lielāku, būs skābāka zivs.
3. Skumbrijas pārkaisa ar garšvielu zivīm, mazliet maltiem pipariem, mazliet sāli. Jūras zivīm jālieto mazāk sāls. Zivis vēl apkaisa ar cukuru, tas noņem skābumu un pastiprina garšu. Cukuru pārkaisa mazliet vairāk nekā sāli.
4. Uz katra citrona uzliek mazliet ķiploka, kas bija izspiests caur spiedi. Starp zivīm, brīvajos galos, ieliek sagrieztas sīpola šķēles uz kurām uzlikti svaigi bumbiera gabali.
Foto: Virtuve diviem
5. Visam pāri uzsmidzina olīveļļu un cepeškrāsnī iekšā, kura iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cep kādas 35-40 min. Katra plīts mazliet savādāka, tādēļ katram jāuzmana, lai nav par daudz sacepta un sausa, kad veidojās viegls brūnumiņš, zivs ir gatava. Timiāna lapiņas pēc cepšanas nebija sadegušas, bet zivij piešķīra labu garšu. Tas ir labāks par jebko!

Visiem labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu