Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei.

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze/s Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
  • 1.5 glāze/s rīsu piena
  • 150 ml ūdens
  • 2 saujas smiltsērkšķu
  • 2.5 ēd. k. brūnā cukura
  • 4 ēd. k. medus
  • 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana

20 min.
  1. Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
  2. Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
  3. Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  4. Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

    Labu apetīti!
    Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi