-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Brokastis
-
>
Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1/2 glāze/s Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
-
1.5 glāze/s rīsu piena
-
150 ml ūdens
-
2 saujas smiltsērkšķu
-
2.5 ēd. k. brūnā cukura
-
4 ēd. k. medus
-
1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
-
1/2 tējk. kanēļa
-
1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
-
Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
-
Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
-
Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.
Labu apetīti!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs