Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze/s Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
  • 1.5 glāze/s rīsu piena
  • 150 ml ūdens
  • 2 saujas smiltsērkšķu
  • 2.5 ēd. k. brūnā cukura
  • 4 ēd. k. medus
  • 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
  2. Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
  3. Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  4. Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

    Labu apetīti!
    Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes u...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas