T, 9.10.2024.
Laika ziņas
Horoskopi
Komanda
Reklāma
Noteikumi
Par TVNET+
Ziņas
Latvijā
Ārvalstīs
Viedokļi
Satiksme
Kriminālziņas
TVNET+
Sports
Basketbols
Motoru sports
Futbols
Cīņas sports
Hokejs
Vieglatlētika
Teniss
Citi sporta veidi
Financenet
Finanšu ziņas
TechBiz
Komentāri
Sejas
Slavenības
Kultūra
Šovbizness
Planēta
Atklājumi
Ceļojumi
Kosmoss
Klimats
Vēsture
Egoiste
Attiecības
Pieredzes
Laiks sev
Mode
Auto
Auto jaunumi
Ceļš un likums
Ceļmalas stāsti
Motocikli
Garāža
Receptes
Recepšu izlases
Padomi
Recepšu kolekcijas
Interesanti
Fotoreceptes
Apollo
RUS
Padomi
Recepšu izlases
Interesanti
Recepšu kolekcijas
Fotoreceptes
Vārdnīca
Mans profils
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
receptes@tvnetgrupa.lv
Meklēt recepti
Filtri
Visas receptes
Pievienot recepti
Sākums
> Receptes
> Deserti
> Jāņogu ķīselis
Jāņogu ķīselis
Gita Murniece-Taurina
2018. gada 11. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1.
Jāņogas nomazgā, atdala no ķekariem, dziļā traukā ar kartupeļu stampiņu ogas sašķaida, izspiež caur sietiņu.
2.
Sulu aizvakotā traukā uzglabā vēsā vietā, līdz tā būs vajadzīga.
3.
Ogu paliekas aplej ar 1 l karsta ūdens, uzvāra, izspiež caur sietiņu.
4.
Pus glāzi ogu novārījuma atdzesē, piejauc kartupeļu cieti.
5.
Pārējo novārījumu uzvāra, pieber cukuru pēc garšas, pielej atšķaidītos kartupeļu miltus un vēlreiz uzvāra.
6.
Gatavam ķīselim pielej ogu sulu. Ķīseli pasniedz ar pienu, putukrejumu vai cepumiem.
Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
Padomi
Kāpēc pirms cepšanas kartupeļus izpeldināt ledainā ūdenī ar sāli?
Recepšu izlases
Kad kartupeļi nolasīti, tad jācep pankūkas: 20 receptes kartupeļu izgaršošanai
Recepšu izlases
Tev ir bietes? Mums ir idejas, kā tās garšīgi dabūt burkā: 18 receptes
Padomi
Viena lieta, kas obligāti jāizdara, pirms liec saldētavā gaļu
Interesanti
Vai tu liktu šīs sēnes savā groziņā?
Padomi
Izcilas kartupeļu pankūkas: kas jāņem vērā?
TVNET jaunākie raksti