Sākums > Receptes > Deserti

Jāņogu ķīselis

2018. gada 11. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Jāņogas nomazgā, atdala no ķekariem, dziļā traukā ar kartupeļu stampiņu ogas sašķaida, izspiež caur sietiņu.
2. Sulu aizvakotā traukā uzglabā vēsā vietā, līdz tā būs vajadzīga.
3. Ogu paliekas aplej ar 1 l karsta ūdens, uzvāra, izspiež caur sietiņu.
4. Pus glāzi ogu novārījuma atdzesē, piejauc kartupeļu cieti.
5. Pārējo novārījumu uzvāra, pieber cukuru pēc garšas, pielej atšķaidītos kartupeļu miltus un vēlreiz uzvāra.
6. Gatavam ķīselim pielej ogu sulu. Ķīseli pasniedz ar pienu, putukrejumu vai cepumiem.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu