-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Jāņogu ķīselis
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g jāņogu
-
300 g cukura
-
100 g kartupeļu cietes
-
2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Jāņogas nomazgā, atdala no ķekariem, dziļā traukā ar kartupeļu stampiņu ogas sašķaida, izspiež caur sietiņu.
-
Sulu aizvakotā traukā uzglabā vēsā vietā, līdz tā būs vajadzīga.
-
Ogu paliekas aplej ar 1 l karsta ūdens, uzvāra, izspiež caur sietiņu.
-
Pus glāzi ogu novārījuma atdzesē, piejauc kartupeļu cieti.
-
Pārējo novārījumu uzvāra, pieber cukuru pēc garšas, pielej atšķaidītos kartupeļu miltus un vēlreiz uzvāra.
-
Gatavam ķīselim pielej ogu sulu. Ķīseli pasniedz ar pienu, putukrejumu vai cepumiem.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs