Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Jāņogu ķīselis

Jāņogu ķīselis

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g jāņogu
  • 300 g cukura
  • 100 g kartupeļu cietes
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Jāņogas nomazgā, atdala no ķekariem, dziļā traukā ar kartupeļu stampiņu ogas sašķaida, izspiež caur sietiņu.
  2. Sulu aizvakotā traukā uzglabā vēsā vietā, līdz tā būs vajadzīga.
  3. Ogu paliekas aplej ar 1 l karsta ūdens, uzvāra, izspiež caur sietiņu.
  4. Pus glāzi ogu novārījuma atdzesē, piejauc kartupeļu cieti.
  5. Pārējo novārījumu uzvāra, pieber cukuru pēc garšas, pielej atšķaidītos kartupeļu miltus un vēlreiz uzvāra.
  6. Gatavam ķīselim pielej ogu sulu. Ķīseli pasniedz ar pienu, putukrejumu vai cepumiem.

    Lai labi garšo!
    Gatavam ķīselim pielej ogu sulu. Ķīseli pasniedz ar pienu, p...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas