Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Grilēta laša salāti ar turku zirņiem, kuskusu un piparmētru

Foto: Sanita Briķe
Gardi salāti, kuros svaigs gurķis dod vieglumu, bet zirņi ar kuskusu sātu.
Bet lasi, lūdzu, nepārcepiet sausu! Jo kā saka Mārtiņš Rītiņš – “Nekhas… nekhas nevar būt sliktāks par pārceptu zivi!”

Viegli pagatavojami, bet necerēti sātīgi salāti vakariņām, kad esat atgriezušies no copes, bet loma nav. Caurbraucot kādā veikalā tiek “nomakšķerēts” lasis un cerētā maltīte neizpaliks.
Pagatavošana
30 min
1. Laša gabals (cik vien lielu vēlaties) tiek apbērts ar garšvielām un grilēts cepeškrāsnī vai grilā.
Foto: Sanita Briķe
2. Pa to laiku uzvāra ūdeni un aplej kuskusu (proporcijas skatīt uz iepakojuma).
3. Nolej turku zirņiem šķidrumu un samaisa ar smalki sagrieztiem gurķiem.
4. Kad atdzisis kuskuss, iemaisa to salātos.
5. Sadrupina palielos gabalos grilēto lasi un iecilā salātos.
6. No olīveļļas, garšvielām un sakapātas piparmētras pagatavo mērci. Piparmētras vietā var lietot baziliku. Daudz nemaisīt, lai sastāvdaļas nesajūk putrā.

Labu apetīti!
Foto: Sanita Briķe
Uz augšu