Ābolkūka ar biezpienu

5 1
Reizēm ir situācija, kad ledusskapī esošajam biezpienam ir pēdējais derīguma termiņš un tas steidzami jāizlieto. Biezpienu kārtīgi sablendējot un pareizi izcepot (150 grādu temperatūrā), iegūst kūku, kura ir līdzīga siera kūkai.

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 600 g biezpiena (rikotas biezpiens)
  • 1 paciņa krēmsiera (Rasa)
  • 1 ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēd. k. krējuma
  • Cukurs pēc garšas
  • Citrona miziņa
  • Vaniļas cukurs
  • Ābolu virskārtai:
  • 3 āboli (aptuveni)
  • Pāris karotes krējums
  • Cukurs - jo vairāk cukura, jo karamelīgāka virsiņa

Pagatavošana

60 min.
  1. Biezpienu sablendē, pievieno krēmsieru, krējumu, cukuru, olas, garšvielas un visu kārtīgi izmaisa.
  2. Sagrieztus ābolus kūkai var likt gan apakšā, gan augšā, gan iejaukt masā. Ja ābolus liek virsū, tad cepšanas laika beigās (aptuveni 15 min pirms gatavības) kūku var pārliet ar krējuma - cukura sīrupu.
  3. Kūku cepu 25 cm diametra lielā veidnē 140 - 150 grādu temperatūrā aptuveni 45 min. Ja temperatūra ir augstāka, kūka būs mazāk sierīga.

    Lai labi garšo!
    Kūku cepu 25 cm diametra lielā veidnē  140 - 150 grādu tempe...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Skaidrīte Kralliša ( dzim.Izaka) 4. novembris 10:14
Es neatradu
1 paciņa krēmsiera (Rasa)...ir tikai ar zaļumiem???
Skaidrīte Kralliša ( dzim.Izaka) 3. novembris 12:01
..Jāpamēģina...
Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 31. augusts 14:54
Ērika, paldies par interesi, bet šī kūka ir īpaša ar to, ka tās gatavošanai milti tiešām nav nepieciešami.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize