Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ābolkūka ar biezpienu

FOTO: Janas kūkas

Reizēm ir situācija, kad ledusskapī esošajam biezpienam ir pēdējais derīguma termiņš un tas steidzami jāizlieto. Biezpienu kārtīgi sablendējot un pareizi izcepot (150 grādu temperatūrā), iegūst kūku, kura ir līdzīga siera kūkai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 600 g biezpiena (rikotas biezpiens)
  • 1 paciņa krēmsiera (Rasa)
  • 1 ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēd. k. krējuma
  • Cukurs pēc garšas
  • Citrona miziņa
  • Vaniļas cukurs
  • Ābolu virskārtai:
  • 3 āboli (aptuveni)
  • Pāris karotes krējums
  • Cukurs - jo vairāk cukura, jo karamelīgāka virsiņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Biezpienu sablendē, pievieno krēmsieru, krējumu, cukuru, olas, garšvielas un visu kārtīgi izmaisa.
  2. Sagrieztus ābolus kūkai var likt gan apakšā, gan augšā, gan iejaukt masā. Ja ābolus liek virsū, tad cepšanas laika beigās (aptuveni 15 min pirms gatavības) kūku var pārliet ar krējuma - cukura sīrupu.
  3. Kūku cepu 25 cm diametra lielā veidnē 140 - 150 grādu temperatūrā aptuveni 45 min. Ja temperatūra ir augstāka, kūka būs mazāk sierīga.

    Lai labi garšo!
    Kūku cepu 25 cm diametra lielā veidnē  140 - 150 grādu tempe...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas