Ābolkūka ar biezpienu

2018. gada 28. augusts
Foto: Receptes.lv
Reizēm ir situācija, kad ledusskapī esošajam biezpienam ir pēdējais derīguma termiņš un tas steidzami jāizlieto. Biezpienu kārtīgi sablendējot un pareizi izcepot (150 grādu temperatūrā), iegūst kūku, kura ir līdzīga siera kūkai.
Pagatavošana
60 min
1. Biezpienu sablendē, pievieno krēmsieru, krējumu, cukuru, olas, garšvielas un visu kārtīgi izmaisa.
2. Sagrieztus ābolus kūkai var likt gan apakšā, gan augšā, gan iejaukt masā. Ja ābolus liek virsū, tad cepšanas laika beigās (aptuveni 15 min pirms gatavības) kūku var pārliet ar krējuma - cukura sīrupu.
3. Kūku cepu 25 cm diametra lielā veidnē 140 - 150 grādu temperatūrā aptuveni 45 min. Ja temperatūra ir augstāka, kūka būs mazāk sierīga.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu