-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Ābolu kūka ar apelsīna 'piesitienu'
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g ābolu
-
250 g miltu
-
200 g cukura
-
100 g sviesta
-
1 tējk. cepamā pulvera
-
1 apelsīns
-
3 olas
-
Kanēlis
-
Muskatrieksts
-
Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.
-
Ābolus mizotus vai nemizots, pēc gaumes, sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
-
Olas saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
-
Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna miziņu (var arī rīvēt), pieliek ābolu gabaliņus.
-
Masai pieber miltus, sajauc. Ja mīkla pārāk cieta ( tai jabūt skāba krējuma biezumā), tad pielej pāris karotes piena.
-
Mīklu liek ietaukotā formā. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes.
-
10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu. Var pasniegt ar saldējumu.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs