Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu kūka ar apelsīna 'piesitienu'

Ābolu kūka ar apelsīna 'piesitienu'

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 250 g miltu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 apelsīns
  • 3 olas
  • Kanēlis
  • Muskatrieksts
  • Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.
  2. Ābolus mizotus vai nemizots, pēc gaumes, sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
  3. Olas saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
  4. Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna miziņu (var arī rīvēt), pieliek ābolu gabaliņus.
  5. Masai pieber miltus, sajauc. Ja mīkla pārāk cieta ( tai jabūt skāba krējuma biezumā), tad pielej pāris karotes piena.
  6. Mīklu liek ietaukotā formā. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes.
  7. 10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu. Var pasniegt ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas