Ābolu kūka ar apelsīna 'piesitienu'

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g ābolu
  • 250 g miltu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 apelsīns
  • 3 olas
  • Kanēlis
  • Muskatrieksts
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

90 min.
  1. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā.
  2. Ābolus mizotus vai nemizots, pēc gaumes, sagriež nelielos gabaliņos, uzkaisa pāris karotes miltu maisījuma un samaisa.
  3. Olas saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
  4. Olu masai pieliek smalki sagrieztu apelsīna miziņu (var arī rīvēt), pieliek ābolu gabaliņus.
  5. Masai pieber miltus, sajauc. Ja mīkla pārāk cieta ( tai jabūt skāba krējuma biezumā), tad pielej pāris karotes piena.
  6. Mīklu liek ietaukotā formā. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes.
  7. 10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu. Var pasniegt ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    10 minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar cukuru un...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize