-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Vistas zupa ar burkānu klimpām
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g vistas gaļas
-
500 g burkānu
-
1 pētersīļa sakne
-
1 sīpols
-
2 olas
-
Milti
-
Sāls
-
Pipari
-
Zaļumi
-
Ūdens pēc nepieciešamības
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Vistas gaļu kopā ar veselu sīpolu un pētersīļu sakni vāra.
-
Burkānus izsautē mīkstus nelielā ūdens daudzumā, tad sastrādā viendabīgā masā (sablendē).
-
Burkānu masai pieliek olas, sāli un miltus. Miltus pieliek tik daudz, lai veidotos pastingra mīkla.
-
No buljona izņem vistas gaļu, sīpolu un pētersīļa sakni.
-
Ar karotīti buljonā liek klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeld.
-
Gaļu atdala no kauliem, sagriež, pieliek zupai.
-
Pievieno pēc garšas sāli, piparus un kādu lauru lapu. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem un var pieliekt krējumu.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs