1. Gatavo biskvītu - saputo olas ar cukuru ļoti gaišās putās (puto 5-10 min.). Pievieno vanilīnu.
2. Pa daļām iesijā un maigi ar lāpstiņu iecilā miltus.
3. Mīklu pilda ar cepampapīru izklātā formā, nolīdzina un cep 170-180 grādos kādas 20 min. Atdzesē.
4. Biskvīta mitrināšanai - uzvāra ūdeni ar cukuru. Noņem no uguns un pievieno konjaku (ja vēlas). Atdzesē.
5. Gatavo jogurta musa kārtu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
6. Mellenes sajauc ar cukuru, brūkleņu biezeni/citrona sulu un ļauj vārīties, līdz izkūst cukurs. Tad visu sablenderē.
7. Pie karstā melleņu biezeņa izšķīdina uzbriedušo želatīnu.
8. Nedaudz atdzisušu melleņu biezeni kārtīgi sajauc ar jogurtu (izmantoju mikseri).
9. Atsevišķi saputo saldo krējumu līdz vieglām putām un pamazām samaisa ar melleņu/jogurta masu. Tūlīt lej virsū biskvīta kārtai. Liek ledusskapī līdz mussa massa ir sastingusi.
10. Želejas kārtai: želatīnu uzbriedina 50 g auksta ūdens.
11. Apelsīnu sulu uzvāra kopā ar cukuru - pagaršo, lai būtu pietiekami salds. Vēl karstam pielej uzbriedušo želatīnu, izkausē, atdzesē nedaudz un lej virsū sastingušai mussa kārtai (var liet virsū uz veselām ogām vai apelsīna gabaliņiem).

Foto: Virtuve diviem
12. Kūku liek atpakaļ ledusskapī.
Lai labi garšo!

Foto: Virtuve diviem