Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Zemeņu biezpiena kūka

Zemeņu biezpiena kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g zemeņu
  • 300 g Grieķu jogurta
  • 250 g biezpiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 g šokolādes cepumu
  • 100 g mīkstu melno plūmju
  • 80 g cukura
  • 6 +1 plāksnītes želatīna
  • 3 ēd. k. krējuma liķiera
  • 2 ēd. k. pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Formā ieklāj cepamo papīru.
  2. Cepumus sablendē ar melnajām plūmēm un liķieri, ieklāj formā un liek leduskapī atdzist.
  3. Želatīna plāksnītes izmērcē un izkausē.
  4. Biezpienu sablendē kopā ar jogurtu un cukuru.
  5. Saldo krējumu saputo un pievieno biezpienu.
  6. Visā iemaisa 6 izkausētas želatīna plāksnītes.
  7. Zemenēm nogriež kauslapiņas un izkārto uz pamatnes.
  8. Masu pārlej pamatnei, uz brīdi ieliek leduskapī.
  9. Kūkas virspusi var pārsmerēt ar ievārījumu kurāi pievienota 1 izkausēta želantina plāksnīte, bet var arī sablenderēt zemenes ar pūdercukuru un pievienotu želantīna plāksnīti.
    Kūkas virspusi var pārsmerēt ar ievārījumu kurāi pievienota...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

  10. Kūkā ar karotīti izveido vairākas bedrītes un piepilda ar ievārījuma vai zemenu masu.
    Liek ledusskapī sacietēt.

    Labu apetīti!
    Kūkā ar karotīti izveido vairākas bedrītes un piepilda ar ie...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA