Šokolādes kēksiņi ar putoto šokolādes krēmu

5 1
Galveno lomu šajā stāstā spēlē krēms - maigs, padevīgs, noturīgs un viegli pagatavojams. Atlika vien piemeklēt saderīgu partneri, šajā gadījumā, šokolādes kēksiņus un lieta darīta!

Sastāvdaļas

  • Šokolādes kēksiņiem:
  • 240 g kefīra (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukura
  • 130 g miltu
  • 90 g neitrālas garšas eļļas (vīnogu kauliņu)
  • 50 g kakao
  • 2 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 3 g cepamā pulvera (3/4 tējk.)
  • 2 g sodas (1/2 tējk.)
  • 1/4 tējk. sāls
  • Putotam krēmam ar šokolādi:
  • 180 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
  • 150 g saldā krējuma + 220 g saldā krējuma
  • 130 g piena (baltās) šokolādes
  • 20 g invertcukura sīrupa
  • 20 g glikozes sīrupa
  • 17 g kakao sviesta

Pagatavošana

300 min.
  1. Kēksiņus pagatavošana ir pavisam vienkārša. Iesijā miksera traukā sausās (milti, kakao, cepamais pulveris, soda, sāls) sastāvdaļas un pieber cukuru. Ar miksera slotiņu izmaisa. Atsevišķā traukā ielej kefīru, eļļu, olas un izmaisa.
  2. Mikserim nomaina lāpstiņu (maisīšanas režīms) un, tam darbojoties, pie miltu cukura masas 3 piegājienos pielej slapjās sastāvdaļas. Masu maisu tikai tik ilgi, līdz tā ir viendabīga. Gatava masa ir skāba krējuma konsistencē, tāpēc veidnēs to ieliet vieglāk, izmantojot mērkrūzi.
    Mikserim nomaina lāpstiņu (maisīšanas režīms) un, tam darboj...
  3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 18 minūtes. Manā cepeškrāsnī kēksiņu virsma ir līdzenāka, ja tos cep režīmā - "augša/apakša". Struktūra gataviem kēksiņiem ir vienkārši lieliska, tie ir mīksti, mitri un pufīgi.
    Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apt...
  4. Gatavo putoto krēmu ar šokolādi (ganašu). Krūzē vai augstā traukā ieber šokolādi un kakao sviestu. Katliņā ielej saldo krējumu (150 g), invertcukura sīrupu un glikozi. Krējuma masu maisot uzkarsē un pārlej šokolādei, izmaisa. Šokolādes masai pievieno krēmsieru un otru porciju saldā krējuma (220 g). Tagad masu akurāti izmaisa ar rokas blenderi līdz tā ir viendabīga un spīdīga. Gala rezultātā masa būs gaiši brūna un diezgan šķidra. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī nobriest vismaz 4 stundas, vēl labāk - visu nakti.
    Gatavo putoto krēmu ar šokolādi (ganašu).  Krūzē vai augstā...
  5. Kad ir pienācis brīdis kēksiņu dekorēšanai, izņem no ledusskapja šokolādes masu un ielej miksera bļodā.
    Kad ir pienācis brīdis kēksiņu dekorēšanai, izņem no ledussk...
  6. Sākumā puto ar maziem apgriezieniem, pēc tam tos palielina līdz vidējiem. Putojot krēmu, nepieciešams vērot tā konsistenci, jo masu viegli pārputot (atdalās tauku daļiņas). Līdzko masa sabiezē līdz putukrējuma konsistencei, putošanu pārtrauc. Krēmā (attēlā) redzami nelieli graudiņi, tie ir no lazdu riekstu pastas, kuru papildus pievienoju garšas bagātināšanai.
    Sākumā puto ar maziem apgriezieniem, pēc tam tos palielina l...
  7. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē kēksiņus. Gan izdekorētos kēksiņus, gan krēmu atsevišķi var uzglabāt ledusskapī tik ilgi, cik ilgs ir saldā krējuma realizācijas termiņš.

    Lai labi garšo!
    Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē kēksiņus. Gan izd...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize