Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kēksiņi ar putoto šokolādes krēmu

2018. gada 17. aprīlis
Foto: Janas kūkas
Galveno lomu šajā stāstā spēlē krēms - maigs, padevīgs, noturīgs un viegli pagatavojams. Atlika vien piemeklēt saderīgu partneri, šajā gadījumā, šokolādes kēksiņus un lieta darīta!
Pagatavošana
300 min
1. Kēksiņus pagatavošana ir pavisam vienkārša. Iesijā miksera traukā sausās (milti, kakao, cepamais pulveris, soda, sāls) sastāvdaļas un pieber cukuru. Ar miksera slotiņu izmaisa. Atsevišķā traukā ielej kefīru, eļļu, olas un izmaisa.
2. Mikserim nomaina lāpstiņu (maisīšanas režīms) un, tam darbojoties, pie miltu cukura masas 3 piegājienos pielej slapjās sastāvdaļas. Masu maisu tikai tik ilgi, līdz tā ir viendabīga. Gatava masa ir skāba krējuma konsistencē, tāpēc veidnēs to ieliet vieglāk, izmantojot mērkrūzi.
Foto: Janas kūkas
3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 18 minūtes. Manā cepeškrāsnī kēksiņu virsma ir līdzenāka, ja tos cep režīmā - "augša/apakša". Struktūra gataviem kēksiņiem ir vienkārši lieliska, tie ir mīksti, mitri un pufīgi.
Foto: Janas kūkas
4. Gatavo putoto krēmu ar šokolādi (ganašu). Krūzē vai augstā traukā ieber šokolādi un kakao sviestu. Katliņā ielej saldo krējumu (150 g), invertcukura sīrupu un glikozi. Krējuma masu maisot uzkarsē un pārlej šokolādei, izmaisa. Šokolādes masai pievieno krēmsieru un otru porciju saldā krējuma (220 g). Tagad masu akurāti izmaisa ar rokas blenderi līdz tā ir viendabīga un spīdīga. Gala rezultātā masa būs gaiši brūna un diezgan šķidra. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī nobriest vismaz 4 stundas, vēl labāk - visu nakti.
Foto: Janas kūkas
5. Kad ir pienācis brīdis kēksiņu dekorēšanai, izņem no ledusskapja šokolādes masu un ielej miksera bļodā.
Foto: Janas kūkas
6. Sākumā puto ar maziem apgriezieniem, pēc tam tos palielina līdz vidējiem. Putojot krēmu, nepieciešams vērot tā konsistenci, jo masu viegli pārputot (atdalās tauku daļiņas). Līdzko masa sabiezē līdz putukrējuma konsistencei, putošanu pārtrauc. Krēmā (attēlā) redzami nelieli graudiņi, tie ir no lazdu riekstu pastas, kuru papildus pievienoju garšas bagātināšanai.
Foto: Janas kūkas
7. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē kēksiņus. Gan izdekorētos kēksiņus, gan krēmu atsevišķi var uzglabāt ledusskapī tik ilgi, cik ilgs ir saldā krējuma realizācijas termiņš.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu