Riekstiņi ar kondensētā piena pildījumu

5 1
Izmēģināju vienu, otru recepti, bet šī iepatikās ar vienkāršumu un labo īpašību, ka pašas gandrīz vai izkrīt no formiņām.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Riekstiņiem:
  • 300 g kviešu miltu
  • 150 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • Pildījumam:
  • 1 bundža kondensētā piena
  • Ūdens vārīšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Bļodā iesijā miltus, sviestu saplucina mazos gabaliņos un ar rokām saberž abus kopā (nemīcīt), kamēr sviests un milti sajaukušies vienlīdzīgi.
  2. Tad pieliek cukuru, krējumu un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Var cept tūlīt, bet var ielikt ledusskapī un izmantot citu dienu vai ielikt saldētavā.
  3. Cep 200 grādos līdz vēlamam brūnumam.
    Cep 200 grādos līdz vēlamam brūnumam.
  4. Pildījumam kondensētā piena bundžu vāra ūdenī apmēram 2 stundas vai nopērk jau gatavu vārītu kondensēto pienu.
  5. Riekstiņu vidiņā var ielikt grauzdētu riekstu, mandeli. Ērti riekstiņus uzcept iepriekš un, kad vajadzīgs, atliek tik iepildīt pildījumu.

    Lai labi garšo!
    Riekstiņu vidiņā var ielikt grauzdētu riekstu, mandeli. Ērti...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize