-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Karaliskā Lieldienu pasha ar riekstiem, augļiem un marmelādi
Paldies Mārtiņam Otto par recepti!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg vājpiena biezpiena
-
300 g sviesta
-
200 g skābā krējuma
-
5 olas
-
300 g cukura
-
Vaniļas cukurs
-
Rieksti
-
Marmelāde
-
Rozīnes
-
Svaigi vai žāvēti augļi
-
Citrona miziņa
-
Nedaudz citrona sulas
-
Nedaudz brendija, konjaka vai kalvadosa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Sākumā rozīnes un žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni.
-
Kamēr tie top mīksti, mīca biezpienu biezākā masā.
-
Olām pievieno cukuru un vanilīna cukuru, un kārtīgi sakuļ.
-
Tikmēr rozīnes būs jau nedaudz samirkušas, nokāš ūdeni un aromātam aplej tās ar brendiju, konjaku vai kalvadosu - ļauj 10 minūtes ievilkties.
-
Sviestu kārtīgi iemaisa biezpienā; lai maisīšanas process nebūtu smags, ieteicams sviestu pirms tam paturēt siltumā.
-
Tad biezpiena masā iejauc krējumu, samaisa un atkārto to pašu arī ar sakultajām olām.
-
Tālāk šo masu karsē ūdens peldē, līdz pirmajam burbulim un visu laiku maisa. Noliek uzsildīto masu aukstumā atdzesēties. Atdzisusi masa būs stingra.
-
Kamēr pasha dziest, sasmalcina žāvētos augļus, riekstus un marmelādi.
-
Sasmalcinātos labumus kārtīgi iemaisa atdzisušajā masā un kārto to marlē. Uzliek slogu un atstāj vēsumā uz nakti.
-
Nākamajā dienā iztin no marles.
Labu apetīti un priecīgas Lieldienas!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs