Marmora kēkss ar mandelēm

Sastāvdaļas

  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 150 g miltu
  • 80 g cukura
  • 70 g šokolādes
  • 30 g mandeļu
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. piena
  • 1 tējk. vanilīncukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kakao
  • 1 ēd. k. šokolādes krēma
  • 1 šķipsna/s sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu vai margarīnu, cukuru, vanīlīncukuru un sāli saputo.
  2. Pa vienai pieputo olas.
  3. Miltus iemaisa mīklā.
  4. Mīklu sadala 2 daļās.
  5. Vienā daļā iemaisa 1 ēdamkaroti piena, kakao un šokolādes krēmu.
  6. Abas mīklas vienu virs otras klāj ietaukotā kēksa formā, ar dakšiņu spirālveidīgi apmaisa.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 1 stundu.
  8. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes, atdzesē.
  9. Mandeles sausā pannā apgrauzdē.
  10. Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē izkausē.
  11. Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām mandelēm.

    Lai labi garšo!
    Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi