Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Marmora kēkss ar mandelēm

Marmora kēkss ar mandelēm

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 150 g miltu
  • 80 g cukura
  • 70 g šokolādes
  • 30 g mandeļu
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. piena
  • 1 tējk. vanilīncukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kakao
  • 1 ēd. k. šokolādes krēma
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu vai margarīnu, cukuru, vanīlīncukuru un sāli saputo.
  2. Pa vienai pieputo olas.
  3. Miltus iemaisa mīklā.
  4. Mīklu sadala 2 daļās.
  5. Vienā daļā iemaisa 1 ēdamkaroti piena, kakao un šokolādes krēmu.
  6. Abas mīklas vienu virs otras klāj ietaukotā kēksa formā, ar dakšiņu spirālveidīgi apmaisa.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 1 stundu.
  8. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes, atdzesē.
  9. Mandeles sausā pannā apgrauzdē.
  10. Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē izkausē.
  11. Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām mandelēm.

    Lai labi garšo!
    Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas