-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Marmora kēkss ar mandelēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
150 g mīksta sviesta vai margarīna
-
150 g miltu
-
80 g cukura
-
70 g šokolādes
-
30 g mandeļu
-
2 olas
-
3 ēd. k. piena
-
1 tējk. vanilīncukura
-
1 tējk. cepamā pulvera
-
1 tējk. kakao
-
1 ēd. k. šokolādes krēma
-
1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Sviestu vai margarīnu, cukuru, vanīlīncukuru un sāli saputo.
-
-
-
-
Vienā daļā iemaisa 1 ēdamkaroti piena, kakao un šokolādes krēmu.
-
Abas mīklas vienu virs otras klāj ietaukotā kēksa formā, ar dakšiņu spirālveidīgi apmaisa.
-
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 1 stundu.
-
Nedaudz padzesē un izņem no veidnes, atdzesē.
-
Mandeles sausā pannā apgrauzdē.
-
Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē izkausē.
-
Kēksu pārlej ar kausēto šokolādi, pārber ar rupji sakapātām mandelēm.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs