Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

Plānās pankūkas pildītas ar biezpienu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 120 g kviešu miltu
  • 240 g piena
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Sāls
  • Taukvielas - cepšanai
  • Saldajam pildījumam:
  • 100 g biezpiena
  • 1 ola
  • 10 g kviešu miltu
  • 30 g cukura
  • Vanilīna cukura
  • 20 g rozīnes (ja vēlās)
  • Sāļajam pildījumam:
  • 150 g vājpiena biezpiena
  • 20 g skāba krējuma
  • 1 ola
  • 10 g kviešu miltu
  • 10 g cukura
  • Sāls
  • Ķimenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma.
    Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa. Atlikušo pienu, samaisa un atstāj 25-30 minūtes, lai milti uzbriest.
  2. Pildījums: biezpienu samaisa , pievieno cukuru, sāli, olu, garšvlieas un miltus visu samaisa.
    Vājpiena biezpienam pievieno krējumu, saldajam biezpienam ja ir vēlme - noskalotas, uzbriedinatas rozīnes.
  3. No sagatavotās mīklas cep plānās pankūkas no vienas puses, liek uz koka dēlīša vai lēzenās šķīvja ar apcepto pusi uz augšu.
  4. Uz pankūkas apceptās puses vienā malā liek pildījumu, pārloka tam pāri abas sānu malas un saloka.
  5. Pēc tam pildītās pankūkas liek sakarsētās taukvielās un cep, līdz tās ir dzetlenīgas brūnas.
    Pasniedz ar ievārījumu, krejumu vai pārkaisa ar kanēli un cukuru.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam pildītās pankūkas liek sakarsētās taukvielās un cep,...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas