Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Maskarpones torte

Maskarpones torte

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Šādas kūkas ir īsts baudījums. Tiks galā arī tie, kam nav cepeškrāns, jo galvenā loma ir ledusskapim.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g Maskarpones krēmsiera
  • 400 ml skābā krējuma
  • 400 g ievārījuma
  • 360 g cepumu
  • 5 ēd. k. cukura
  • 200 g sviesta
  • 2 citronu miziņas
  • 1.5 tējk. želatīna
  • Šokolādes un mandeļu skaidiņas - dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

220 min.
  1. Sablendē cepumus.
  2. Izkausē sviestu, pievieno to cepumiem un visu samaisa.
  3. Kūkas formā iepilda cepumu masu, rūpīgi to izlīdzina.
    Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
  4. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai uzbriest.
  5. Cukuru samaļ pūdercukurā (bet to var arī nedarīt), pievieno skābo krējumu un tad pa daļām, pamazām pievieno Maskarponi.
  6. Uz cepumu masas pamatnes uzziež ievārījuma kārtu.
  7. Krējuma un siera masai pierīvē 2 citronu miziņas.
  8. Ūdens peldē izkausēto želatīnu mazliet atdzesē un pakēpeniski lej klāt masai. Visu rūpīgi izmaisa.
  9. Masu lej veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī mazliet sastingst.
  10. Pēc kāda laika izņem no ledusskapja, izdekorē ar šokolādes un mandeļu skaidiņām un liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz pāris stundām kārtīgi sastingt.

    Lai labi garšo!
    Pēc kāda laika izņem no ledusskapja, izdekorē ar šokolādes u...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas