Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biezpiena plātsmaize ar marcipāna drumstalām

Biezpiena plātsmaize ar marcipāna drumstalām

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 600 g miltu
  • 400 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 500 g biezpiena
  • 2-3 ēd. k. krējuma
  • 3 olas + 1 olas dzeletnums
  • 2 ēd. k. mannas
  • 75-100 g cukura
  • Rīvēta citrona miziņas
  • Melleņu vai upeņu ievārījums (var arī citu)
  • Drumstalām:
  • 100 g miltu
  • 100 g marcipāna masas
  • 50 g sviesta
  • 50 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Mīkla: mīklai paredzētos produkus veikli, daudz nemīcot, saberž irdenā mīklā, saspiež pikā un uz pusstundu noliek aukstumā.
  2. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, iemaisa citrona miziņu, biezpienu, krējumu, mannu, iecilā stingri saputotus olu baltumus.
  3. Visus drumstalām paredzētos produktus sajauc kopā un saberž drumstalas.
  4. Mīklu izklāj uz veidnes.
  5. Pusi biezpiena masas klāj uz mīklas pamatnes, virsū liek ievārījuma piciņas, tad uzklāj pārējo biezpiena masu.
  6. Pārber drumstalas.
  7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
    Atdzesētu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmē...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas