Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Burkānu un kartupeļu sacepums

Burkānu un kartupeļu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 750 g kartupeļu
  • 400 g burkānu
  • 250 ml saldā krējuma
  • 150 g sarīvēta siera
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 neliels sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Svaigi vai kaltēti garšaugi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež šķēlēs.
  2. Ķiploka daiviņu pārgriež uz pusēm un ar to izsmērē veidni, pēc tam ieziež ar ēdamkaroti sviesta.
  3. Veidnē zvīņveidīgi liek kartupeļus un burkānu šķēlītes.
  4. Pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem sīpoliem, pārlej ar krējumu.
  5. Uzkaisa sarīvētu sieru un garšaugus.
    Virsū liek atlikušā sviesta piciņas.
  6. Veidni uz plīts uzkarsē, līdz krējums uzvārās, tad liek cepeškrāsnī.
    Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu.
    !!! Starp burkāniem un kartupeļiem var likt bekona šķēlītes.

    Labu apetīti!
    Veidni uz plīts uzkarsē, līdz krējums uzvārās, tad liek cepe...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas