Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burkānu un kartupeļu sacepums

2018. gada 23. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež šķēlēs.
2. Ķiploka daiviņu pārgriež uz pusēm un ar to izsmērē veidni, pēc tam ieziež ar ēdamkaroti sviesta.
3. Veidnē zvīņveidīgi liek kartupeļus un burkānu šķēlītes.
4. Pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem sīpoliem, pārlej ar krējumu.
5. Uzkaisa sarīvētu sieru un garšaugus.
Virsū liek atlikušā sviesta piciņas.
6. Veidni uz plīts uzkarsē, līdz krējums uzvārās, tad liek cepeškrāsnī.
Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu.
!!! Starp burkāniem un kartupeļiem var likt bekona šķēlītes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu