Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Šokolādes pudiņš

Šokolādes pudiņš

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s piena
  • 50 g sviesta
  • 4 ēd. k. cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 1 ēd. k. miltu
  • 90 g šokolādes
  • 4 olas
  • 2 ēd. k. brendija
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Biezs skābais krējums
  • Mērcei:
  • 4 ēd. k. brūnā cukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g šokolādes
  • 29 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Bļodā izkausē sviestu, pievieno miltus un dažas sekunds pakarsē, pieber sasmalcinātu šokolādi un maisa, līdz tā izkūst.
  2. Masai pievieno uzkarsētu pienu un izmaisa viendabīgu.
  3. Olu dzeltenumus ar pusi cukura un vaniļcukuru saputoto biezās putās.
  4. Saputotajiem dzeltenumiem pievieno šokolādes masu un brendiju.
  5. Saputo olu baltumus ar škipsniņu sāls, pievieno pārējo cukuru un saputo stingrās putās.
  6. Šokolāds maisījumu uzmanīgi iecilā saputotajos olu baltumos.
  7. Masu liek ietaukotos porciju trauciņos.
  8. Līdz 200 grādiem sakarsetā krāsnī cep 16-18 minūtes.
  9. Tikmēr gatavo mērci. Cukuru, krējumu un sviestu karsē, līdz viss ir izkusis.
    Pievieno šokolādi un maisa, kamēr tā izkūst.
  10. Izceptajiem karstiem pudiņiem vidū liek biezo skābo krējumu, ja vēlās varat pievienot dažadas ogas un pārlej ar šokolādes mērci.
    Izceptajiem karstiem pudiņiem vidū liek biezo skābo krējumu,...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas