Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

“Peldošās salas”

Foto: Receptes.lv
Paldies Brigitai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pagatavošana
40 min
1. Atdala olu baltumu un dzeltenumu.
2. Olu baltumam pievieno pāris šķipsniņas sāls un kuļ ar mikseri, līdz izveidojas blīva, stigra, uzpūtusies masa.
3. Liek vārīties pienu. Kad tas ir sakarsis, turpinot vārīties, ar ēdamkaroti tajā liek iekšā olbaltuma salas. Pēc apmēram minūtes, kad salas sāk celties, tās apmet uz otru pusi un vēl pēc minūtes ņem laukā un liek bļodā.
4. Tikmēr mērcei sakuļ olu dzeltenumu ar cukuru, var pievienot arī vaniļas cukuru un pielej pāri palikušo sakarsēto pienu. Sakuļ visu kopā un pārlej mērci jau gatavajām salām.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu