Turku zirņu humuss

Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
  • Tahīni mērce (sezama sēkliņu mērce)
  • Olīveļļa
  • Svaiga citrona sula
  • Malts kumins (romiešu ķimenes)
  • Sāls
  • Pipari
  • Ūdens
  • Bagete

Pagatavošana

10 min.
  1. Sastāvdaļu daudzumi pēc sajūtām.
    Blenderī ielej nedaudz olīveļļas un Tahīni mērci. Mazliet sablendē kopā.
  2. Ber klāt konservētus turku jeb auna zirņus (var aizvietot arī ar citiem pākšaugiem), maltu kuminu, sāli, piparus, pielej nedaudz ūdens un sablendē.
  3. Pārgriež citronu un pievieno nedaudz citrona sulas, atkal sablendē.
  4. Pagaršo, pievieno papildus nepieciešamos garšvielas vai vēl Tahīni mērci.
  5. Visu kārtīgi sablendē. Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes un dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Visu kārtīgi sablendē.  Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi