Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Turku zirņu humuss

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Kristīnei Virsnītei, kuru gatavoja Rīga TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ar Roberto".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
  • Tahīni mērce (sezama sēkliņu mērce)
  • Olīveļļa
  • Svaiga citrona sula
  • Malts kumins (romiešu ķimenes)
  • Sāls
  • Pipari
  • Ūdens
  • Bagete
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Sastāvdaļu daudzumi pēc sajūtām.
    Blenderī ielej nedaudz olīveļļas un Tahīni mērci. Mazliet sablendē kopā.
  2. Ber klāt konservētus turku jeb auna zirņus (var aizvietot arī ar citiem pākšaugiem), maltu kuminu, sāli, piparus, pielej nedaudz ūdens un sablendē.
  3. Pārgriež citronu un pievieno nedaudz citrona sulas, atkal sablendē.
  4. Pagaršo, pievieno papildus nepieciešamos garšvielas vai vēl Tahīni mērci.
  5. Visu kārtīgi sablendē. Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes un dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Visu kārtīgi sablendē.  Smērē uz svaigas, sagrieztas bagetes...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas