Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kārtainais kartupeļu sacepums

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg Latvijas kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • Bešamel mērcei:
  • 80 g sviesta
  • 30 ml olīveļļa
  • 1 ēd. k. garšvielu maisījums Itāļu Selection by Rimi
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. kviešu miltu
  • 600 ml piena (silts, vismaz 80 grādu temperatūrā) 3,5%
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Nomizo kartupeļus un sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās.
  2. Tad pagatavo Bešamel mērci. Uzkarsē atsevišķā katliņā pienu.
  3. Savukārt citā katlā kausē sviestu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un sāli. Tad pieber klāt miltus un plaucē 1 – 2 minūtes. Tikai nepiededzini!
  4. Lēnām pievieno karstu pienu un ar putojamo slotiņu maisa līdz izveidojas mērce.
  5. Tad mērcē liek sagrieztus kartupeļus un sīpolus. Nedaudz apmaisot, applaucē tos aptuveni 2 minūtes.
  6. Karsē cepeškrāsni līdz 160 – 170 grādiem. Pa to laiku kartupeļus kārto cepešpannā. Formai nav nozīmes, taču atceries, jo vairāk kārtas būs sacepumam, jo ilgāk tas gatavosies.
  7. Pa virsu liek cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā formā kā cepamforma. Cep no 1 h līdz gatavībai, atkarībā, kādu formu izmanto. Vislabāk sacepums garšos, ja pēc cepšanas to uzliksi uz sloga, lai atdziestot kārtas saliptu un veidotu saturīgu sacepumu.

    Labu apetīti!
    Pa virsu liek cepamparīru, kas izgriezts tieši tādā pašā for...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas