Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē

Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē

FOTO: Depositphotos.com

Paldies par recepti mazumtirdzniecības tīklam ELVI un uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 300 g pilngraudu pastas (der jebkura veida pasta- spageti, penne, farfale utt.)
  • 800 g konservētu tomātu savā sulā
  • 100 ml saldā krējuma 10%
  • 50 g parmezāna siera (+ rīvēts siers pasniegšanai)
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1 ēd. k. svaiga vai kaltēta timiāna/rozmarīna/bazilika
  • 2 ēd. k. olīveļļas cepšanai
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Verdošā ūdeni liek vārīties pastu līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīgā (al dente).
  2. Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus, uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus, kad dārzeņi zeltaini, tiem pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida.
  3. Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablenderēt, taču droši var iztikt arī bez blenderēšanas.
  4. Tomātu masai pievieno saldo krējumu un parmezāna sieru, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci.
  5. Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.

    Labu apetīti!
    Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasn...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas