Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē

2018. gada 25. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Paldies par recepti mazumtirdzniecības tīklam ELVI un uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei.
Pagatavošana
15 min
1. Verdošā ūdeni liek vārīties pastu līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīgā (al dente).
2. Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus, uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus, kad dārzeņi zeltaini, tiem pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida.
3. Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablenderēt, taču droši var iztikt arī bez blenderēšanas.
4. Tomātu masai pievieno saldo krējumu un parmezāna sieru, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci.
5. Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu