Paldies par recepti mazumtirdzniecības tīklam ELVI un uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
300gpilngraudu pastas (der jebkura veida pasta- spageti, penne, farfale utt.)
800gkonservētu tomātu savā sulā
100mlsaldā krējuma 10%
50gparmezāna siera (+ rīvēts siers pasniegšanai)
4daiviņa/sķiploka
1sīpols
1ēd. k.svaiga vai kaltēta timiāna/rozmarīna/bazilika
2ēd. k.olīveļļas cepšanai
Sāls
Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
15 min.
Verdošā ūdeni liek vārīties pastu līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīgā (al dente).
Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus, uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus, kad dārzeņi zeltaini, tiem pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida.
Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablenderēt, taču droši var iztikt arī bez blenderēšanas.
Tomātu masai pievieno saldo krējumu un parmezāna sieru, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci.
Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.