Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kēkss ar ķiršiem un kokosa skaidiņām

Kēkss ar ķiršiem un kokosa skaidiņām

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 125 g kviešu miltu
  • 125 g kokosa skaidiņu
  • 150 g sviesta
  • 200 g konservētu ķiršu
  • 80 g zemeņa džema
  • 75 g cukura
  • 3 olas
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Sviestu atstāj mazliet formas ieziešanai, saputo ar cukuru, līdz cukurs izkusis.
  3. Turpinot kult, pievieno olu dzeltenumus, 100 g kokosa skaidiņu, izsijātus miltus un daļu ķiršu.
  4. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
  5. Kēksa formu ieziež ar sviestu, tajā vienmērīgi izliek sagatavoto mīklu un cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā 50-60 minūtes.
    Atdzisušu apsmērē ar zemeņu džemu, pārkaisa ar atlikušajām kokosa skaidiņām, rotā ar ķiršiem.

    Lai labi garšo!
    Kēksa formu ieziež ar sviestu, tajā vienmērīgi izliek sagata...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas