Ja apnicis dāvināt piprakūkas Ziemassvētkos, iepazīstinu jūs ar manā ģimenē iecienītajiem ciedru riekstu cepumiem. To garša ir fantastiska un apziņa, ka produkts ir veselīgs un diētisks padara tos divtik garšīgus.
Dāviniet arī jūs saviem mīļajiem veselību un skaistumu, cepot šādus cepumiņus!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
25
porcijas
1/2glāze/sciedru riekstu
2glāze/smiltu
1tējk.cepamās sodas
1/2tējk.sāls
1glāze/ssviesta
3/4glāze/skļavu sīrupa
3/4glāze/smedus
2olas
1tējk.vaniļas ekstrakta
2glāze/snepagatvotu auzu pārslu
1glāze/skaltētu dzērveņu vai rozīņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Izsijā miltus, sāli un cepamo sodu, to visu atstāj uz brīdi, kamēr tiek pagatvots viss pārējais.
Sakuļ sviestu, kļavu sīrupu, medu, olas, vaniļas ekstraktu, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga.
Samaisa visu kopā ar miltiem. Pievieno veselus vai sasmalcinātus ciedru riekstus, auzu pārslas un dzērvenes vai rozīnes.
Cep 180 - 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.