Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas krūtiņa Marsala vīna mērcē

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Šampinjonus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Apslaka ar citrona sulu.
2. Pētersīļus nomazgā un nopurina lieko ūdeni. Lapiņas smalki sakapā.
3. Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Filejas citu pēc citas ieliek caurspīdīgā produktu plēvē un ar mīklas veltni izveltnē iespējami plānāk.
4. Pannā sakarsē eļļu. Uz lielas uguns apcep tajā gaļu no abām pusēm brūnu, pēc tam uguni samazina un gaļu uz lēnas līdz vidēji stipras uguns 4 minūtes no katras puses cep gatavu. Pēc tam uzkaisa mazliet sāli un piparus, ieliek traukā un tur siltumā.
5. Pannā sakarsē 1 ēd. k. eļļu. Maisot uz vidējas līdz stipras uguns aptuveni 4 minūtes cep sēnes. Piemaisa klāt pētersīļus un sēnes liek šķīvī ar vistas filejām.
6. Pannā ielej vīnu un, maisot uz lielas uguns, ietvaicē, līdz rodās bieza, krēmam līdzīga mērce. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Mērci pārlej pāri gaļai un sēnēm.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu