1. Sarkanās bietes nomazgā, ieliek katlā ar ūdeni, uzvāra un vāra 40-50 minūtes kamēr mīkstas.
2. Kartupeļus pamatīgi nomazgā, liek katlā ar ūdeni un uzkarsē ūdeni, līdz sāk vārīties. Uz vidēji lielas uguns 20 minūtes vāra, līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
3. Sīpolu nomizo un ļoti smalki sakapā.
4. Sarkanās bietes un kartupeļus nokāš, ļauj mazliet atdzist, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
5. Kartupeļus un bietes ieliek bļodā, un pāri pārkaisa sīpolu kubiciņus.
6. Āboliem izgriež sēklotnes un sagriež tos mazos kubiņos. Sagriež gabaliņos arī siļķu filejas, teļa cepeti un marinētos gurķus. Samaisa kopā ar kartupeļiem, sarkanajām bietēm un āboliem.
7. Samaisa skābo krējumu ar sinepēm, etiķi, sāli un pipariem, pievieno šķipsniņu cukura. Piemaisa salātiem un atstāj vismaz uz 3 stundām ievilkties, bet vēl labāk - visu nakti.