4. Grūbas sietā noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.
5. Lielā katlā sakarsē eļļu. Apcep tajā dārzeņus.
6. Pievieno grūbas un mazu brīdi visu kopā pasautē.
7. Pieliek lauru lapu, pielej buljonu, uzvāra. Uz vidēji lielas uguns apmēram 15 minūtes lēni vāra.
8. Pa to laiku tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, noskalo ar aukstu ūdeni un novelk miziņu. Pēc tam tomātus sagriež nelielos gabaliņos.
9. Arī gaļu sagriež kubiņos.
10. Tomātus un gaļu pievieno pie zupas. Pēc garšas pieliek klāt sāli un piparus, lēni vāra vēl 15 minūtes.
11. Lociņus nomazgā, nopurina lieko ūdeni, smalki sagriež. Grūbu zupu vēlreiz nogaršo, pasniedz pārkaisītu ar lociņiem. Klāt labi der svaiga vai nedaudz grauzdēta franču baltmaize.