Sākums > Receptes > Zupas

Grūbu zupa ar burkāniem un tītara gaļu

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Burkānus nomizo un sagriež apmēram 1/2 cm biezās šķēlītēs.
2. Puravu notīra, gareniski iegriež un rūpīgi noskalo. Pēc tam kopā ar visām zaļām daļām sagrež plānās ripņās.
3. Seleriju kātus nomazgā un sagriež plānās šķēlīte, zaļas lapiņas smalki sakapā.
4. Grūbas sietā noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.
5. Lielā katlā sakarsē eļļu. Apcep tajā dārzeņus.
6. Pievieno grūbas un mazu brīdi visu kopā pasautē.
7. Pieliek lauru lapu, pielej buljonu, uzvāra. Uz vidēji lielas uguns apmēram 15 minūtes lēni vāra.
8. Pa to laiku tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, noskalo ar aukstu ūdeni un novelk miziņu. Pēc tam tomātus sagriež nelielos gabaliņos.
9. Arī gaļu sagriež kubiņos.
10. Tomātus un gaļu pievieno pie zupas. Pēc garšas pieliek klāt sāli un piparus, lēni vāra vēl 15 minūtes.
11. Lociņus nomazgā, nopurina lieko ūdeni, smalki sagriež. Grūbu zupu vēlreiz nogaršo, pasniedz pārkaisītu ar lociņiem.
Klāt labi der svaiga vai nedaudz grauzdēta franču baltmaize.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu