Sākums > Receptes > Salāti

Meksikāņu vistas gaļas salāti

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Vistas filejas mazliet no visām pusēm apcep 1 ēd.k. eļļas, uzkaisa sāli un piparus un pārlej ar buljonu. Uzvāra, traukam uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 15 minūtes.
Pēc tam gaļu no buljona izņem un atdzesē.
2. Mazos tomātus pārgriež uz pusēm, bet ja ir lielie tos šķērsām pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
Augļa mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
3. Mazākās salātu lapiņas atstāj veselas, lielākās šķērsām sagriež plātās strēmelītēs.
4. Pannā, vēlams lai tā būtu ar pārklājumu, mazliet uzkarsē tortiljas, sagriež strēmelītēs.
5. Garšaugus nomazgā, lapiņas nokniebj un smalki sakapā.
6. Bļodā ielej citrona sulu un atlikušo olīveļļu. Nomazgā ķiploku un piespiež klāt. Visu sakuļ kopā ar sāli, pipariem, oregano un Tabasco mērci. Pagaršo - mērcei jābūt pietiekami pikantai. Iemaisa garšaugus.
7. Tomātus un salātu liek 4 šķīvjos. Gaļu sagriež strēmelītēs un uzliek uz salātiem. Pāri pārlej mērci. Virsū kārto tortilju strēmelītes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu