Košie makarūni

2017. gada 22. novembris
Foto: Receptes.lv
Paldies Lienei par iesūtīto recepti. Makarūni tapuši pēc Annas Pannas receptes.
Foto: Elīna MK
Pagatavošana
999 min
1. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem . Tos liek noslēgtā trauciņā un uzglabā ledusskapī. Pieredze rāda, ka atdalītos baltumus ir vērts atstāt ledusskapī uz diennakti. Pirms lietošanas tos vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.
2. Mandeļu miltus un pūdercukuru izsijā. Labāk sijāt kopā, lai abas sastāvdaļas jau sākumā kārtīgi sajaucas.
3. Citā bļodā kuļ olas baltumus. Kad tie jau kļuvuši gaisīgi, sāk pievienot cukuru. Olbaltumu puto līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs, cukurs absolūti pazudis. Pēc vēlēšanās pievieno krāsu un puto vēl 2 min. Svarīgi ir izmantot pulverveida krāsu.
4. Pievieno izsijātās sastāvdaļas. Tagad seko vissvarīgākā daļa – maisīšana. Vislabāk izmantot silikona lāpstiņu. Maisa no malām uz vidu. Kad sastāvdaļas apmēram sajaukušās, jākļūst uzmanīgam. Masa nedrīkst kļūt pārāk šķidra. To var pārbaudīt, izceļot lāpstiņu no masas un pagaidot, kamēr mīkliņa iekrīt bļodā. Ja tā izlīdzinās, tā noteikti ir gatava. Masai jābūt nedaudz plūstošai, bet ne tekošai.
5. Gatavo macaronu maisījumu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti. Uz pannas, kura ir noklāta ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu, spiež nelielas 2-3 cm diametra piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra.
6. Kad cepumu formas izspiestas, tad pannu vairākas reizes uzmet uz galda no neliela augstuma, lai izsistu no cepumiem lieko gaisu. Ja tas netiek izdarīts, tad pastāv liela iespēja, ka cepumi plaisās.
7. Pannu ar makaroniem atstāj nostāvēties ~30 min vai ilgāk. Ja pieskaroties tiem jūtama pārvilkusies kārtiņa pār cepumu, tad tos var likt cepties.
8. Cep 15 minūtes 150 grādu C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē un uzmanīgi noņem no cepamā papīra vai silikona paliktņa.
Foto: Receptes.lv
9. Pildījumam var izvēlēties ievārījumu, vārīto krēmu, svaigas ogas vai jebko, ko sirds kāro.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu