Risoto ar sēnēm un sieru

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 6-8 saujas risoto rīsu
  • 1 liels, sakapāts sīpols
  • 1 glāze/s sausā baltvīna
  • 1.5 l silta vistas buljona
  • 50-75 g smalki rīvēta Parmesan siera
  • Nedaudz sēņu
  • Sāls
  • Pipari
  • Mazliet sviesta un olīveļļas

Pagatavošana

50 min.
  1. Pannā, nelielā daudzumā olīveļļas un sviesta apcep sīpolus.
  2. Kad sīpoli zeltaini brūni, pieber rīsus un maisot nedaudz apcep. Drīz pielej arī baltvīnu.
    Vīnu sākumā lej tāpec, lai rīsi vēlāk nesaķeptu putrā, bet gan būtu atdalīti atsevišķi.
  3. Kad vīns iztvaikojis, var pievienot buljonu - tikai nelej visu uzreiz, bet pamazām. Pielej kausiņu vai divus, maisot vāra, kamēr tas iztvaiko, tad atkal pielej.
  4. Kad viss buljons pieliets un liekais šķidrums jau gandrīz iztvaikojis, rīsos iemaisa sagrieztas sēnes, mazliet pasutina.
  5. Visbeidzot, īsi pirms pasniegšanas iemaisa rīvēto sieru un pārkaisa ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Visbeidzot, īsi pirms pasniegšanas iemaisa rīvēto sieru un p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi