Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kabaču un mazo makaronu sacepums

Kabaču un mazo makaronu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 nelieli kabači vai cukīni
  • Olīveļļa
  • 20 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 250 g rīsu makaronu (var ņemt jebkurus mazos, smalkos makaronus)
  • 1/2 l dārzeņu buljona
  • 50 g cieta siera
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Vienu kabacīti sagriež šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu, sakarsētā krāsnī 220 grādu temperatūrā cep, līdz šķēles sāk apbrūnēt - ap 10 minūtes.
  2. Lielā pannā uzkarsē sviestu un 1 ēd. k. eļļas, apcep un pasautē sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus.
  3. Sarīvē pārējos 2 kabacīšus rupjās skaidiņās, liek pie sīpoliem un ķiplokiem, palielina karstumu, apmaisot cep, līdz mitrums iztvaiko.
  4. Karstumu samazina, iemaisa mazos makaronus, uzlej buljonu, iemaisa lielāko daļu sarīvēta siera, sāli un piparus.
  5. Pārliek ietaukotā cepamveidnē, pārklāj ar ceptajām kabaču šķēlītēm.
    Cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes, tad no krāsns izņem, pārkaisa ar ciedru riekstiem un pārpalikušo sieru, cep vēl 10 minūtes un gatavs.

    Labu apetīti!
    Pārliek ietaukotā cepamveidnē, pārklāj ar ceptajām kabaču šķ...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas