Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kārtainā kanēļmaize

Kārtainā kanēļmaize

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 350 ml piena
  • 100 g sviesta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 8 ēd. k. cukura
  • 20 g rauga
  • 1 ola
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Siltā pienā iejauc 3 ēd. k. cukura, sāli, raugu, sviestu, iemīca miltus. Samīca mīklu, liek uzrūgt siltā vietā.
  2. Uzrūgušu mīklu izrullē ļoti plānā, garā taisnstūrī.
  3. Mīklu pārkaisa ar cukuru un kanēli, satin rullī. Mīklas rulli gareniski pārgriež uz pusēm.
  4. Abas mīklas lentes savij kopā tā, lai griezuma vieta būtu uz augšu. Tad savīto pīni satin rullī kā gliemezi.
  5. Mīklu liek uz plāts, ļauj uzrūgt.
  6. Sakuļ olu, pārsmērē mīklu un cep 180 grādu temperatūrā līdz virsiņa brūna.

    Lai labi garšo!
    Sakuļ olu, pārsmērē mīklu un cep 180 grādu temperatūrā līdz...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas