Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kuskuss (cous cous) burkānu sulā

2017. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Izspiež sulu no burkāniem. Uz vienu paciņu kuskusa vajag apmēram 1/2 - 1 l sulas.




2. Katlā lej olīveļļu. Apcep riekstus un piegriež čilī piparu.
3. Pielej ūdeni un burkānu sulu. Vāra līdz pirmajam burbulim.
4. Tad sulas - ūdens maisījuma daļu lej pa virsu kuskusam, visu iemaisa un pa virsu liek sviesta šķēles. Pārklāj ar dvieli un noliek uz brīdi ievilkties.
5. Pēc tam tad atkal apmaisa, pielej klāt sulu un samaisa. Atkal liek dvieli pa virsu, lai pastāv pāris minūtes. Tad atkal apmaisa.
Kad kuskuss uzbriedis, maltīte gatava.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu