Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas un dārzeņu mērce ar saldo krējumu

Vistas un dārzeņu mērce ar saldo krējumu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • Pāris ēdamkarotes sinepju
  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 paprika
  • 720 ml burciņa zaļo zirnīšu (konservētu)
  • 3 burkāni
  • 3 nelieli tomāti
  • Pāris daiviņu ķiploku
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. miltu
  • Garšvielas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. 30 minūtes pirms gatavošanas uzsākšanas vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sinepes, samaisa un ļauj pastāvēt noteikto laiku.
  2. Sagatavo dārzeņus - nomizo, nomazgā.
  3. Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež tik smalki cik patīk, papriku sagriež kādā formā vēlas, tomātus sagriež tādos gabalos, kas iet pie sirds.
  4. Katliņā ielej mazliet eļļu un liek sīpolus apcepties, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus.
  5. Uz pannas tikmēr apcep vistas gabaliņus.
  6. Kad vistas gabaliņi apcepušies (apmēram 5-7 min.), tos pievieno katliņā, visu apmaisa, pielej nedaudz ūdens, vāku virsū un lai sautējās.
  7. Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievieno zaļos zirnīšus un saldo krējumu, visu apmaisa, vāku virsū un ļauj vēl 5 minūtes pasautēties.
  8. Ja mērci vēlās nedaudz biezāku, tad sajauc 2 ēd. k. miltu ar auksto ūdeni, lai veidojas tāda kā putriņa un pievieno katliņa saturam un visu kārtīgi samaisa.
  9. Pievieno garšvielas, apmaisa un gatavs.
    Labi garšo ar rīsiem.

    Labu apetīti!
    Pievieno garšvielas, apmaisa un gatavs.
Labi garšo ar rīsie...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas