Izcilā skābu kāpostu zupa

Sastāvdaļas

  • 300 g kūpinātās cūkgaļas
  • 500 g skābu kāpostu
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • Eļļa cepšanai
  • 50 g sviesta
  • 3 kartupeļi
  • 7 žāvētas melnās plūmes
  • Zaļumi
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Ķilpoki
  • Skābais krējums
  • Sāls
  • Cukurs

Pagatavošana

55 min.
  1. Gaļu liek vārīties.
  2. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, nedaudz uzlej ūdeni, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 160 grādos.
  3. Sīpolus, sarīvētus burkānus un ķiplokus apcep eļļā un pievieno gaļai.
  4. Sagriež kartupeļus, kad gaļa gandrīz gatava, pieliek kartupeļus. Gatavo gaļu izņem, sagriež gabaliņos, pieliek atpakaļ zupai.
  5. Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas, sagrieztas plūmes un pavāra vēl 5 minūtes.
    Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
    !!! Ja grib pikantāku zupu, pieliek čilī mērcīti.

    Lai labi garšo!
    Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi