Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Izcilā skābu kāpostu zupa

Izcilā skābu kāpostu zupa

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g kūpinātās cūkgaļas
  • 500 g skābu kāpostu
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • Eļļa cepšanai
  • 50 g sviesta
  • 3 kartupeļi
  • 7 žāvētas melnās plūmes
  • Zaļumi
  • Pipari
  • Lauru lapa
  • Ķilpoki
  • Skābais krējums
  • Sāls
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Gaļu liek vārīties.
  2. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, nedaudz uzlej ūdeni, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 160 grādos.
  3. Sīpolus, sarīvētus burkānus un ķiplokus apcep eļļā un pievieno gaļai.
  4. Sagriež kartupeļus, kad gaļa gandrīz gatava, pieliek kartupeļus. Gatavo gaļu izņem, sagriež gabaliņos, pieliek atpakaļ zupai.
  5. Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas, sagrieztas plūmes un pavāra vēl 5 minūtes.
    Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
    !!! Ja grib pikantāku zupu, pieliek čilī mērcīti.

    Lai labi garšo!
    Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas