Kokosriekstu un banānu torte

Sastāvdaļas

  • Kūkas biskvītam:
  • 200 g cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 6 olas
  • 100 g izkausētas rūgtās šokolādes
  • 300 g gabaliņos sagrieztu banānu
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu (jāapgrauzdē pannā bez taukvielām)
  • 3 ēd. k. citronu sulas
  • 2 ēd. k. ruma
  • 1 tējk. kanēļa
  • 125 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam un rotāšanai:
  • Aveņu ievārījums
  • Putukrējums
  • Vārītais krēms:
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. miltu
  • 100 g sviesta
  • 40 g cukura
  • 0.5 l piena
  • Vaniļas cukurs
  • Citrona miziņa

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni.


  2. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu.
  3. Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo.
  4. Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu un kanēli.
  5. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, uzsijā virsū un iejauc mīklā.
  6. Pilda veidnē un cep 170 grādos gatavu.
  7. Kad kūka izcepusies, uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restēm un atdzesē.
  8. Pēc tam uzliek torti uz palikņa un pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un putukrējumu un abas puses saliek kopā.
  9. Kūkas virsu un malas apsmērē ar putukrējumu un torti apbārsta ar kokosriekstu skaidiņām.
    Rotā ar avenēm un šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Kūkas virsu un malas apsmērē ar putukrējumu un torti apbārst...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi