-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Kokosriekstu un banānu torte
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Kūkas biskvītam:
-
200 g cukura
-
200 g mīksta sviesta
-
6 olas
-
100 g izkausētas rūgtās šokolādes
-
300 g gabaliņos sagrieztu banānu
-
200 g kokosriekstu skaidiņu (jāapgrauzdē pannā bez taukvielām)
-
3 ēd. k. citronu sulas
-
2 ēd. k. ruma
-
1 tējk. kanēļa
-
125 g miltu
-
1 tējk. cepamā pulvera
- Pildījumam un rotāšanai:
-
Aveņu ievārījums
-
Putukrējums
- Vārītais krēms:
-
3 olas
-
5 ēd. k. miltu
-
100 g sviesta
-
40 g cukura
-
0.5 l piena
-
Vaniļas cukurs
-
Citrona miziņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
-
Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu.
-
Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo.
-
Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu un kanēli.
-
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, uzsijā virsū un iejauc mīklā.
-
Pilda veidnē un cep 170 grādos gatavu.
-
Kad kūka izcepusies, uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restēm un atdzesē.
-
Pēc tam uzliek torti uz palikņa un pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un putukrējumu un abas puses saliek kopā.
-
Kūkas virsu un malas apsmērē ar putukrējumu un torti apbārsta ar kokosriekstu skaidiņām.
Rotā ar avenēm un šokolādi.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs