Otrādā ābolkūka

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo kūkas veidni, diametrā 25 cm.
Veidnē ieklāj cepam papīru un izmēta sviesta piciņas.
Mannu uzbirdina pār sviesta piciņām apmēram 3 mm biezumā.
2. Nomizotus, sagrieztus ābolus (šķēlītēs) izklāj pār mannu (4 cm biezumā).
3. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena.
4. Saputotajā masā iemaisa miltus. Masai jasanāk vieglai un gaisīgai, to pārlej āboliem.
5. Cep apmēram 50 minūtes 200 grādu temperatūrā. Pārbauda ar kociņu vai vidus ir sauss, ja trāpa ābols, kociņš būs mitrs.
6. Kad kūkas virsma ir tumši brūna, to ņem ārā no cepeškrāsns un liek uz šķīvja, apgāžot otrādi.
Brūnums paliek lejā, dibens augšā.
Apsmērē ar skābo krējumu, pārber ar kanēļa cukuru, vai vienīgi kanēli (atkarībā cik saldu vēlaties).

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu