Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sēnes (baravikas) zaļumu mercē

Sēnes (baravikas) zaļumu mercē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu sēnņu (baravikas, šampinjoni utt.)
  • 1 sīpols
  • Pētersīļu zaļumi
  • 2 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 3 ēd. k. baltvīna
  • Garšvielu sāls
  • Malti melnie pipari
  • 1/8 l saldā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. svaigu majorāna lapiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sēnes sagriež sloksnītēs, sagriež sīpolu un pētersīļus.
  2. Majorāna lapiņas noskalo, pievieno sīpoliem un pētersīļiem. Sagrieztus dārzeņus samaisa.
  3. Pannā uzkarsē sviestu, pieliek sīpolus, pētersīļus un majorānu. Sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  4. Tad pieliek un apcep sēnes.
  5. Pielej baltvīnu, pieliek garšvielas un sautē vēl 5 minūtes.
  6. Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc sēnēs, pannai uzliek vāku un ļauj 5 minūtes ievilkties.
    Pirms pasniegšanas pievieno skābo krējumu.

    Labu apetīti!
    Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas