Sēnes (baravikas) zaļumu mercē

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu sēnņu (baravikas, šampinjoni utt.)
  • 1 sīpols
  • Pētersīļu zaļumi
  • 2 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 3 ēd. k. baltvīna
  • Garšvielu sāls
  • Malti melnie pipari
  • 1/8 l saldā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. svaigu majorāna lapiņu

Pagatavošana

25 min.
  1. Sēnes sagriež sloksnītēs, sagriež sīpolu un pētersīļus.
  2. Majorāna lapiņas noskalo, pievieno sīpoliem un pētersīļiem. Sagrieztus dārzeņus samaisa.
  3. Pannā uzkarsē sviestu, pieliek sīpolus, pētersīļus un majorānu. Sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  4. Tad pieliek un apcep sēnes.
  5. Pielej baltvīnu, pieliek garšvielas un sautē vēl 5 minūtes.
  6. Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc sēnēs, pannai uzliek vāku un ļauj 5 minūtes ievilkties.
    Pirms pasniegšanas pievieno skābo krējumu.

    Labu apetīti!
    Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi