Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar āboliem pildīts vistas cepetis

2017. gada 13. oktobris
Foto: Receptes.lv
Atceries! Cepeti vari cept arī folijā, folijas plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.
Paldies, par recepti Rimi Gardēdim, šefpavāram Normundam Baranovskim!
Pagatavošana
150 min
1. Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
2. Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
3. Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu cep aptuveni 1,5 – 2 h.
5. Gatavo krāsnī ceptas saknes. Tās notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos.
6. Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
7. Dārzeņus sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.
8. Kad cepetis gandrīz gatavs, liek krāsnī dārzeņus. (Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folijas plēvē).

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu