Atceries! Cepeti vari cept arī folijā, folijas plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.
Paldies, par recepti Rimi Gardēdim, šefpavāram Normundam Baranovskim!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1vesela vista
3Āboli
3daiviņa/sĶiploka
3zariņi rozmarīna
1sauja rozīņu
1-2ēd. k.Medus
1ēd. k.Sviesta
2tējk.Čili pulvera
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Piedevas:
3Burkāni
2Pastinaki
2Kāļi
2Ķiploki
1Rācenis
1-2ēd. k.Sviesta
1zariņš rozmarīna
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
150 min.
Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu cep aptuveni 1,5 – 2 h.
Gatavo krāsnī ceptas saknes. Tās notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos.
Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
Dārzeņus sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.
Kad cepetis gandrīz gatavs, liek krāsnī dārzeņus. (Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folijas plēvē).