Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Šis rudenīgais sautējums ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros. Sautējuma sastāvdaļu garšu visizteiktāk papildinās Lomas Del Marques Rioja Gran Reserva vīns.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g brieža vai cita medījuma gaļas
  • 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
  • 200 ml buljona
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • 1 ķiploks
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 7 kadiķu ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
  2. Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
  3. Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.
  4. Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

    Labu apetīti!
    Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tortiljas čebureks ar gaļu

Tortiljas čebureks ar gaļu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas